Varga Judit férje állt az élére annak a cégnek, amellyel a kormány külföldi termőföldeket akart meghódítani

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 október 27., 12:12
comments 21

Nem maradt sokáig munka nélkül Varga Judit igazságügyi miniszter férje, Magyar Péter. Június 27-e óta ugyanis ő a Good Farming Kft. ügyvezetője, derül ki nyilvános adatbázisokból. Ez az első olyan cég, amelyet eredetileg külföldi termőföldek megvásárlására hozott létre tavaly a magyar állam, de végül szlovák nyomásra Orbán Viktor kormányfő lefújta a földszerzési akciót.

Az február végén derült ki, hogy Varga Judit férje saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozik a Diákhitel Központ Zrt. éléről. Magyar Péter 2018 óta vezette a társaságot, a vonatkozó közlemény szerint „irányítása alatt vezették be a jelenlegi legnépszerűbb terméket, a szabad felhasználású Diákhitel Pluszt”. Cégpapírok szerint pedig június 27-én lett a Good Farming Kft. ügyvezetője.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.