Putyin szerint a II. világháború óta a legveszélyesebb évtized előtt áll a világ

háború
2022 október 28., 05:05
comments 8

„A második világháború óta valószínűleg a legveszélyesebb, legkiszámíthatatlanabb és egyben legfontosabb évtized áll előttünk” – ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök mondta csütörtöki beszédében, amelyben a BBC cikke szerint igazolni próbálta az orosz inváziót Ukrajnában, illetve azzal vádolta a Nyugatot, hogy „nukleáris zsarolással” próbálja kikényszeríteni, hogy az oroszok szövetségesei elforduljanak Moszkvától.

A hét elején egyébként a NATO elítélte Oroszország megalapozatlan állítását, miszerint Ukrajna „piszkos bombát”, vagyis radioaktív anyaggal kevert hagyományos robbanóanyagot vethet be. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, „Oroszország nem használhatja ezt ürügyként az eszkalációra”.

Putyin most azt mondta, szerinte a Nyugat már nem képes arra, hogy irányítson, de „kétségbeesetten próbálkozik”. Az orosz elnök szerint „a szemünk láttára alakul ki a jövő világrendje”, majd arról beszélt, hogy a Nyugat, élén az Egyesült Államokkal el akarja pusztítani Oroszországot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.