Putyin szerint a II. világháború óta a legveszélyesebb évtized előtt áll a világ

háború
2022 október 28., 5:05
comments 8

„A második világháború óta valószínűleg a legveszélyesebb, legkiszámíthatatlanabb és egyben legfontosabb évtized áll előttünk” – ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök mondta csütörtöki beszédében, amelyben a BBC cikke szerint igazolni próbálta az orosz inváziót Ukrajnában, illetve azzal vádolta a Nyugatot, hogy „nukleáris zsarolással” próbálja kikényszeríteni, hogy az oroszok szövetségesei elforduljanak Moszkvától.

A hét elején egyébként a NATO elítélte Oroszország megalapozatlan állítását, miszerint Ukrajna „piszkos bombát”, vagyis radioaktív anyaggal kevert hagyományos robbanóanyagot vethet be. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, „Oroszország nem használhatja ezt ürügyként az eszkalációra”.

Putyin most azt mondta, szerinte a Nyugat már nem képes arra, hogy irányítson, de „kétségbeesetten próbálkozik”. Az orosz elnök szerint „a szemünk láttára alakul ki a jövő világrendje”, majd arról beszélt, hogy a Nyugat, élén az Egyesült Államokkal el akarja pusztítani Oroszországot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt