Halloweenezőkre lőttek egy autóból Chicagóban

külföld
2022 november 01., 10:37

Autóból nyitottak tüzet Chicagóban a halloweent ünneplők egy csoportjára, a lövöldözésben 14 ember, köztük több gyermek is megsebesült - jelentette a helyi rendőrség kedd hajnalban.

A chicagói Garfield park egyik sarkán álló emberekre egy elhaladó autóból lőttek rá helyi idő szerint hétfő éjjel. A lövöldözésben tizenegy felnőtt és egy három-, egy tizenegy- és egy tizenhárom éves gyermek is megsérült. Az autós egy embert elütött.

A helyszínre riasztott mentők azonnal kórházba szállították a sebesülteket, egy embert súlyos állapotban.

A támadás oka egyelőre ismeretlen. David Brown chicagói rendőrfelügyelő szerint a népszerű találkozóhelyen ugyan több csoportban is voltak ünneplők, de közöttük nem volt konfliktus; az elkövetők vaktában lőttek a tömegre.

Térfigyelő kamerák felvételein az látszik, hogy az autóból két ember nyitott tüzet. Az elkövetőket és az autójukat egyelőre nem sikerült azonosítani. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.