Macron: Franciaország segít Ukrajnának a tél átvészelésében

háború
2022 november 01., 17:55
comments 1

Franciaország segítséget nyújt Ukrajnának a tél átvészeléséhez, valamint az orosz katonai csapásokkal megrongált energia- és ivóvízellátási infrastruktúra helyreállításához – közölte Emmanuel Macron francia elnök Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel tartott telefonbeszélgetése után.

Emmanuel Macron francia elnök csókolgatja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a kijevi elnöki palotában tartott sajtótájékoztatójuk után 2022. június 16-án.
photo_camera Emmanuel Macron francia elnök csókolgatja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a kijevi elnöki palotában tartott sajtótájékoztatójuk után 2022. június 16-án. Fotó: Ludovic Marin/AFP

A francia elnöki hivatal közleménye szerint Macron megígérte az ukrajnai légvédelem erősítését is. Közölte, hogy december 13-án Párizsban terveznek megrendezni egy adománygyűjtő konferenciát, hogy a téli időszakban segíteni tudjanak az ukrán polgári lakosságnak. Előző nap pedig bilaterális tanácskozást tartanak, hogy francia vállalatokat erősebben vonjanak be Ukrajna támogatásába – mondta Macron.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.