Szabó Tímea azt mondta a parlamentben, hogy „lex Megdöglesz”, mire elvették tőle a szót

POLITIKA
2022 november 02., 14:10
comments 41

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője a parlamentben az azonnali kérdések órájában az általa „lex Megdöglesz”-nek nevezett szociális törvényről kérdezte Orbán Viktort. A miniszterelnöktől azt szerette volna megtudni, hogyan fogják átalakítani a szociális ellátórendszert, de Latorcai János elvette tőle a szót – és később le is teremtette őt emiatt –, amiért a „megdöglesz” kifejezést használta.

Orbán is maradt ezen a vonalon, és válaszát azzal kezdte: „ne használjuk a megdöglesz szót emberekre”. Majd elmondta, hogy a 2023-as költségvetésben több mint háromszor annyi pénz jut majd szociális és gyermekvédelmi célokra, mint a 2010-esben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.