Most Rómában öntöttek le levessel egy Van Gogh-festményt a klímaaktivisták

külföld
2022 november 4., 17:08
comments 8

Folytatták festményromboló tiltakozásukat az Utolsó Generáció (Last Generation) klímaaktivista csoport tagjai. Ezúttal Rómában locsolták le Vincent Van Gogh A vető című festményét borsólevessel.

photo_camera Az Utolsó Generáció csoport három aktivistája a falhoz ragasztotta magát a római Palazzo Bonapartéban azután, hogy borsólevest öntött Vincent Van Gogh A vető című festményére. Fotó: STRINGER/AFP

A műalkotást üveg védte, így nem esett benne kár - ahogy üveg védte a holland mester Napraforgók című művét is, amit a londoni Nemzeti Galériában öntöttek le klímaaktivisták paradicsomlevessel.

Az Utolsó Generáció csoport tagjai két hete a potsdami múzeumban Claude Monet Szénaboglyák című festményére burgonyapürével támadtak.

Az Utolsó Generáció szerint akciójuk azt szimbolizálja, hogy vajon egy olyan jövőben is fennmarad-e majd a művészet védelme, amiben már nem lesz elegendő táplálék mindenki számára. Akciójukkal az is a céljuk, hogy a klímavédelem ügyére tereljék a figyelmet, amelynek szerintük ugyanúgy vezető hírnek kéne lennie, mint botránykeltő akcióiknak. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt