200 zöldet állítottak elő, akik magángépekhez láncolták magukat Amszterdamban

külföld
2022 november 06., 14:18

Közel 500 környezetvédő aktivista mászott át szombat este az amszterdami repülőtér kerítésén, hogy magánrepülőgépekhez láncolva hívják fel a figyelmet a légi közlekedés okozta környezeti károkra. Az aktivisták a terminálnál is akcióztak. Az utóbbi hetekben egyre gyakoribbak a látványos klímavédelmi megmozdulások.

photo_camera Fotó: REMKO DE WAAL/ANP via AFP

A COP27 éghajlatváltozással foglalkozó ENSZ-konferenciát november 18-án november 6-tól 18-ig tartják Egyiptomban. Az aktivisták követelik a vonatközlekedés fejlesztését, a repülőjáratok ritkítását, az általuk szükségtelennek vélt rövid távú járatok megszüntetését és a magángépek használatának korlátozását. A zöldek jelentős része rendőri felszólításra sem hagyott fel az akcióval, így mintegy kétszázukat előállították.

Bár a magángépek károsanyag-kibocsátása relatíve alacsony, a világjárvány alatt több ezerrel nőtt a privát utazások száma. A Greenpeace szóvivője szerint ezeknek a gépeknek a CO2-kibocsátása egy év alatt nagyjából negyvenezer autóéval egyezik meg. (Dutch News)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.