Szijjártó Péter újabb vörös vonalra bukkant, úgy hívják, hogy nukleáris szankció

háború
2022 november 6., 11:34
comments 10

„Az EU következő szankciós csomagja a hírek szerint a nukleáris technológiákra fog vonatkozni. Már több tagállam külügyminisztere is jelezte, hogy támogatni fogja, ez azonban egy újabb vörös vonal Magyarország számára” - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter vasárnap a Kossuth rádióban.

„Paks a magyar energiatermelés harmadát biztosítja, a Paks II. beruházás pedig a rezsicsökkentés vívmányainak megőrzését jelentheti, tehát az újabb szankciók ellentétesek az ország érdekivel. A jelenlegi négy magyarországi atomerőműblokkba orosz gyártótól kell a fűtőelemeket beszerezni, a térségben nagyrészt ilyen erőművek működnek. Magyarország elégedett az orosz beszállítókkal. A nukleáris fűtőelemek hosszú távú garanciát jelentenek a magyar energiabiztonság számára” - idézi az MTI.

photo_camera Szijjártó Péter, Magyarország külügyi és külgazdasági minisztere 2022. június 8-án az Országgyűlésben Fotó: Németh Dániel/444

Hozzá hasonlóan Kövér László házelnök is óvott a nukleáris energia szankcionálásától orosházi kampányeseményén, és a tényekkel szembemenve arról beszélt, hogy Oroszország nem használja fegyverként a gázt, Európa viszont igen.

Orbán Viktor is megszavazta az összes eddigi uniós szankciós csomagot, amelyek részleteit a Lakmusz foglalta össze. Az energiahordozók közül a gázt nem szankcionálták, az olajat igen, de az embargó még nem lépett hatályba, és Magyarország mentességet kapott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt