Debrecenben január 1-től a trolik helyett mindig, a villamosok helyett pedig hétvégén buszok járnak majd

közlekedés
2022 november 07., 14:41
comments 17

A Debreceni Közlekedési Zrt. (DKV) bejelentette, hogy a város az energiaválság miatt módosítja a villamosok és a trolibuszok menetrendjét, és változik több busz menetrendje is.

A 2023-as rendelkezésekről azt írták, hogy a város villamosenergia-megtakarítási törekvéseivel összhangban január 1-től a tervek szerint minden troljárat helyett buszok közlekednek majd, hétvégén pedig az 1-es és 2-es villamosvonal teljes szakaszán villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat.

DKV-villamos Debrecenben
photo_camera DKV-villamos Debrecenben Fotó: Wikimedia

Tanítási szünetben munkanapokon a 2-es villamosvonalon a Doberdó utca – Kálvin tér – Doberdó utca szakászán villamospótló járatok járnak, az 1-es villamos teljes körön közlekedik (Nagyállomás - Egyetem - Nagyállomás).

Debrecenben a helyiek mindkét villamost sűrűn használják, így a pótlás várhatóan nem lesz zökkenőmentes, tekintve, hogy nagyobb megállókban sokan szoktak felszállni, a buszokra pedig egyszerre jóval kevesebben férnek fel – írja az RTL.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.