A korcsolyaszövetség úgy döntött, mehetnek a Liu testvérek isten hírével, ha fizetnek pár száz millió forintot

belföld
2022 november 10., 14:08
comments 23

Elfogadta a Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) elnöksége a Liu testvérek országváltási kérelmét, azzal a feltétellel,

hogy visszafizetik a pénzt, amit az elmúlt három évben rájuk költöttek: az edzőtáboraikra, a felkészülésükre, a versenyeztetésükre. A Telex szerint ez 300 millió forintra is rúghat.A MOKSZ csütörtökön rendkívüli elnökségi ülést tartott, ahol a Liu testvérek országváltása volt a téma: a sportág két legeredményesebb hazai versenyzője, a kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang, valamint az egyszeres győztes Liu Shaolin Sándor arról nyilatkozott, hogy a jövőben más nemzet színeiben szeretne versenyezni – a Magyar Olimpiai Bizottságot ez nem érte váratlanul.

Bár a fogadó országot egyelőre nem nevezték meg, mivel jelenleg a kínai csapattal az Egyesült Államokban edzőtáboroznak Liuék, nem nehéz kitalálni, hova mennének.

A MOKSZ elnöke, Kósa Lajos már szerdán felvetette, hogy elengedik a versenyzőket, de csak akkor, ha a fennálló kötelezettségeiket rendezik. Kósa akkor 100-150 millió forintról beszélt fejenként. Az állam elvben elengedhetné a követelést, de egyelőre úgy tűnik, erre nem kerül sor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.