Navracsics Tibor előbb elismerte, hogy lemondott Palkovics László, de aztán mégsem

POLITIKA
2022 november 10., 18:25
comments 6

Székesfehérváron, a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén járt csütörtökön a Telex, ahol Navracsics Tibor területfejlesztési és EU-s forrásokért felelős minisztert Palkovics László váratlan lemondásáról is kérdezték.

Navracsics a lapnak azt mondta, ő is csak szerdán értesült a Technológiai és Ipari Minisztériumot vezető kolléga lemondásról, miután beszélt Palkoviccsal, és az eset meglepte. De ezután mosolyogva gyorsan hozzátette:

„már ha tényleg lemondott”.Palkovics lemondását nem erősítette meg Havasi Bertalan, Orbán Viktor szóvivője, de nem is cáfolta, ehelyett a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez irányította az újságírókat. Gulyás Gergely és Palkovics László nem reagált a megkeresésekre. A Miniszterelnökség hivatalosan annyit közölt, hogy „a kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk”.

Szintén a Telex forrásai szerint energiapolitikai nézetkülönbségek miatt mondhatott le az ezért a területért is felelős miniszter. A 24.hu forrásai szerint

Palkovics amiatt megy, mert a miniszterelnök Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tanácsát elfogadva külön energetikai minisztérium létrehozásáról döntött, kiszervezve ezt a területet eddigi irányítója alól.Nem ez az első alkalom, hogy a miniszter beadta a lemondását, 2021 elején is így tett, amikor a miniszterelnök számos fontos területet elvett tőle. Akkor Orbán Viktor – aki jelenleg a Türk Tanáccsal tanácskozik az üzbegisztáni Szamarkandban – nem fogadta el a lemondását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt