Türelmi időt adtak a tojásos és burgonyás ársapkák bevezetésére

gasztronómia
2022 november 10., 19:50
comments 14

Türelmi időt kapnak a kereskedők, hogy átálljanak az ársapkás burgonyára és tojásra – derül ki az Igazságügyi Minisztérium közleményéből.

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón jelentette be, hogy gyakorlatilag azonnal életbe lép az új ársapka a krumplira és a tojásra, de végül belátták, hogy nem hagytak elég időt a felkészülésre. A kereskedőknek egy éjszaka alatt kellett volna átárazniuk az árstopos termékeket, miközben az új rendelet kihirdetésekor az üzletek többsége már bezárt.

A kormány november 14-ig ad időt az átállásra a kereskedőknek: addig a fogyasztóvédelmi hatóság csak abban az esetben szankcionálja a hatósági árra vonatkozó szabályok megsértését, ha az árazás átállítására a kereskedő hibájából nem került sor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt