Türelmi időt adtak a tojásos és burgonyás ársapkák bevezetésére

gasztronómia
2022 november 10., 19:50
comments 14

Türelmi időt kapnak a kereskedők, hogy átálljanak az ársapkás burgonyára és tojásra – derül ki az Igazságügyi Minisztérium közleményéből.

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón jelentette be, hogy gyakorlatilag azonnal életbe lép az új ársapka a krumplira és a tojásra, de végül belátták, hogy nem hagytak elég időt a felkészülésre. A kereskedőknek egy éjszaka alatt kellett volna átárazniuk az árstopos termékeket, miközben az új rendelet kihirdetésekor az üzletek többsége már bezárt.

A kormány november 14-ig ad időt az átállásra a kereskedőknek: addig a fogyasztóvédelmi hatóság csak abban az esetben szankcionálja a hatósági árra vonatkozó szabályok megsértését, ha az árazás átállítására a kereskedő hibájából nem került sor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.