Fideszes jelöltnek nem volt elég jó, megtették tankerületi igazgatónak

POLITIKA
2022 november 11., 14:50

November elsejétől új igazgatót neveztek ki a Balatonfüredi Tankerületi Központ élére. Fenyvesi Zoltán az előző ciklusban fideszes országgyűlési képviselő volt, áprilisban viszont nem indulhatott újra a tapolcai közetben.

Amikor bejelentették, hogy helyette Navracsics Tibor lesz a jelölt, Fenyvesi a 24.hu tudósítása szerint azt mondta, nem lenne képes annyi szavazatot szerezni, mint utódja.

Több tankerületi vezető kötődik a Fideszhez, de mostanáig csak egy igazgató volt, aki korábban a parlamentnek is tagja volt.

photo_camera Fenyvesi Zoltán fideszes országgyûlési képviselõként beszédet mond az Életlehetõség szociális nappali intézmény új telephelyének átadásán Tapolcán 2021. június 23-án Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Fenyvesi hosszú pártkarriert zárt le tavasszal. 1998-tól fideszes képviselő volt az ajkai önkormányzatban, majd 2014-ben polgármester is szeretett volna lenni, de kikapott MSZP-s ellenfelétől.

Egy évvel később parlamenti képviselőnek indult az időközi választáson, ekkor a jobbikos Rig Lajostól szenvedett vereséget. 2018-ban már ő nyert, így végül négy évet töltött az Országgyűlésben. Volt a Fidesz választókerületi elnöke és a Veszprém megyei önkormányzat alelnöke is. Képviselőként egy ideig közpénzen bérelte fia barátnőjének lakását.

Fenyvesi évtizedekig tanított történelmet, igazgató volt az ajkai Bercsényi szakképzőben és a várpalotai Thuri György Gimnáziumban is.

Politikusi Facebook-oldalára mostanában is posztolt, legutóbb az „agysebész és atomfizikus migránsokon” gúnyolódott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt