Szomorú péntek, bezár 366 posta 211 településen

társadalom
november 11., 8:15
comments 5

Ma van nyitva utoljára az a 366 posta 211 településen, amelyek ideiglenes bezárását október végén jelentette be a Magyar Posta. Az intézkedés hivatalos oka, hogy a postára is vonatkozik a 25 százalékos kormányzati megtakarítás, ez pedig csak spórolási intézkedésekkel biztosítható, emiatt szüneteltetik a szolgáltatásukat a településeken.

Az intézkedések elvileg csak olyan postákat érintenek, ahol tipikusan alacsony a forgalom, és nem történik kézbesítés. A döntés 740 munkavállalót érint, őket mind átirányítják más településekre.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Az üggyel kapcsolatban mi is megírtuk, hogy ingyen adná bérbe két helyiségét, sőt a gáz- és villanyszámlát is állná a 2. kerületi önkormányzat, megakadályozandó a tömeges postabezárásokat.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára pedig Balczó Barnabás lett a vállalat elnök-vezérigazgatójának. Balczó korábban Lázár János miniszterelnökségi kabinetfőnöke volt. Feladata, hogy fenntarthatóvá tegye és megújítsa a társaság belső működését, annak érdekében, hogy a Magyar Posta Zrt. megfeleljen a 21. század elvárásainak. "Ennek értelmében a Postának ügyfélközpontú, versenyképes, digitális és szolgáltatószemléletű, modern állami vállalattá kell válnia" - közölte a társaság.

A szakszervezet pedig azt szeretné elérni, hogy a munkahelyek biztonsága, és a dolgozók eddigi jövedelme is megmaradjon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt