Lopják az állatokat a herszoni állatkertből, a krími vadaspark igazgatója egy mosómedvét, egy lámát és egy szamarat vitt el

ÁLLAT
2022 november 14., 07:35
comments 12

Tegnap megjelent a közösségi médiában egy videó, amelyen egy krími oroszlánpark tulajdonosa, Oleg Zubkov orosz üzletember éppen állatokat visz ki a nemrég felszabadított Herszon állatkertjéből. Arról már korábban is terjedtek felvételek, hogy a kivonulás előtt az oroszok fosztogatásba kezdtek, és az állatkertből is loptak mosómedvéket.

A felvételen látszik, ahogy Zubkov a farkánál fogva megragad egy mosómedvét, és fejjel lefelé tartva berakja egy ketrecbe. Aztán az, hogy egy nagyon megrémült lámát próbálnak betuszkolni egy furgonba.

A Tajgan Oroszlánparkban nyolcvan oroszlán és ötven tigris lakik - lehetséges, hogy a láma ezért vonakodik.

Az üzletember egyébként október végén hagyhatta el a krími orosz börtönt, ahol azért volt előzetes letartóztatásban, mert az állatkertjében egy amuri tigris megsebesített egy egyéves gyereket.

A várost pár nappal ezelőtt felszabadították az orosz megszállás alól, így viszont a kormányzó szerint nagy a veszélye egy újabb támadásnak. Zubkov az állatokat egy esetleges ukrán offenzívára hivatkozva vitte el az állatkertből, az orosz média pedig a napokban azt állította, hogy a kahovkai vízi erőmű gátjának felrobbantásával az állatkertet is elöntené a víz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.