Meghalt Csóka-Szűcs János

POLITIKA
2022 november 14., 18:28

Meghalt a gyulai Csóka-Szűcs János, aki a „Momentumon belül és azon kívül is rendkívül aktív volt, hiába próbálták számos alkalommal ellehetetleníteni, lejáratni, mindenkinek erőt adott az az elhivatottság, amivel a töretlenül dolgozott a változásért” – jelentette be a párt.

Márki-Zay kertjében, jobbra Csóka-Szűcs János pár zacskó maszkkal
photo_camera Márki-Zay kertjében, jobbra Csóka-Szűcs János pár zacskó maszkkal Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Csóka-Szűcs János ellenzéki aktivista nevét akkor ismerhette meg az ország, amikor a koronavírus-járvány első hulláma alatt, 2020 májusán rémhírterjesztésért felelentette a település fideszes polgármestere, Görgényi Ernő. Csóka-Szűcs próbált személyesen is beszélni a polgármesterrel, elment a helyi újságban meghirdetett fogadóórájára is. „Mondtam a portán, hogy szeretném megkérdezni a polgármestertől, miért jelentett fel, mi volt a probléma. Felhívták telefonon az irodáját, azt üzente, rosszul volt meghirdetve, csak előzetes bejelentéssel lehet bemenni. Akkor kértem egy időpontot bármikorra, azt mondták, hogy azt meg még nem tudnak nekem adni” – mesélte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.