A leváltott honvédelmi államtitkár Orbán új katonai irodáját vezetheti

POLITIKA
2022 november 15., 11:22
comments 11

Lassan mindenki a helyére kerülhet. A Portfolio cikke szerint nagyon valószínű, hogy a Miniszterelnök Katonai Irodájának vezetőjeként folytatja karrierjét Maróth Gáspár, honvédelmi államtitkár, korábbi védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.

Mi is megírtuk, hogy pont aznap, amikor hivatalossá vált Palkovics László lemondása, Orbán Viktor javaslatára Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát is leváltották.

A Miniszterelnök Katonai Irodáját néhány napja hozta létre a magyar kormány, a bejelentésről szóló közlöny szerint ez "ellátja a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatok, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását."

photo_camera Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

A Portfolio szerint tehát a feladatköre alapján ez az iroda Maróth Gáspár személyére lett szabva, akinek jelentős tapasztalata volt eddig a magyar haderőfejlesztés koordinációjában. Hivatalosan a Honvédelmi Minisztérium és Miniszterelnök Katonai Irodája nem erősítette meg Maróth Gáspár kinevezését, jó eséllyel erre még napokat kell várni, ahogy összeáll a szervezet struktúrája, személyi állománya.

Az viszont már biztos, hogy Palkovics László a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.