Népszava: Nyomdaipari cége lett a honvédelmi miniszternek

belföld
2022 november 16., 05:51
comments 5

Szalay-Bobrovniczky Kristóf vagyonkezelő cége, a VBPS Ingatlankezelő Kft. január közepe óta a Print Direct Hungary Kft. többségi tulajdonosa - írja a Népszava. A cégadatok szerint ez a cég reklámügynökségi munkát végez, de a lap azt írja, a nyomdaiparban is dolgozik. A honlapjáról is csupán ennyi derül ki: „Nagyformátumú nyomdai szolgáltatások.”

Ráadásul ugyanarra az újpesti gyártelepre van bejelentve, ahol az óriásplakátjairól és kültéri nagy méretű dekorációiról ismert OSG Hungary Kft. üzemel. Ez a Kft. volt a tulajdonosa is éveken át, az OSG-t pedig az az ESMA Reklám Zrt. tulajdonolta, akik a kormányplakátok terítésében kulcsfontosságú feladatot látnak el.

A Népszava megkérdezte a Print Directet, részt vesznek-e állami megbízások teljesítésében akár alvállalkozóként is, ám a cég nem válaszolt. A közbeszerzési portálokon ugyanakkor nincs nyoma annak, hogy a Print Direct kapott volna közmegrendelést, igaz, ott az alvállalkozókat csak egy bizonyos összeghatártól kötelező feltüntetni – írják.

Szalay-Bobrovniczky miniszterré válása előtt számos fontos, állami érdekeltségű cégben volt jelen. Köze volt kaszinókhoz, a légierőnek dolgozó repülőgyárhoz és vagongyártó céghez is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.