Öt golyóval a mellkasában találtak rá a vlagyivosztoki mozgósítást szervező tisztre

háború
2022 november 16., 16:35

A vlagyivosztoki sajtó szerint kedden tisztázatlan körülmények között meghalt Vadim Bojko, a Csendes-óceáni Felsőbb Haditengerészeti Iskola helyettes vezetője, aki helyben a mozgósítás végrehajtásáért felelt. A Dalnevosztocsnij Vedomosztyi nevű lap a Baza alapján azt írja, hogy Bojko lelőtte magát, de búcsúlevelet nem hagyott. A helyszínre érkező igazságügyi szakértők állítólag öt töltényhüvelyt és négy Makarov pisztolyt találtak. A beszámoló szerint az ezredes ötször lőtte magát mellkason.

A mozgósítás kezdetén a szibáriai Uszt-Ilimszkben egy fiatal férfi rálőtt a helyi toborzóirodában a toborzóbizottságot vezető parancsnokra. (Meduza)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.