Zelenszkij: Putyin közvetlen tárgyalásokat akart

külföld
november 16., 20:37
comments 5

Volodimir Zelenszkij szerda este újságíróknak nyilatkozva arról beszélt, hogy jelzéseket kapott a nyugati partnereitől, melyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök közvetlenül akart tárgyalni vele a háború lezárásáról.

Jelzéseket kaptam, hogy Putyin közvetlenül akar tárgyalni. Én a nyílt tárgyalást javasoltam, mert Oroszország nyílt háborút folytat. - mondta Zelenszkij. Az ukrán elnök korábban azt nyilatkozta, hogy nem volna hajlandó Putyinnal tárgyalni, sőt, a tárgyalások feltételéül szabta meg, hogy Putyint le kell váltani az orosz kormány éléről. A legutóbbi, tárgyalási feltételeket soroló listájából ez a pont kikerült, állítólag az amerikai kormány nyomására.

Zelenszkij azt is megerősítette, hogy a CIA vezetője, William Burns Kijevben tartózkodott a város legutóbbi orosz bombázásának idején. "Tegnap Burns egy óvóhelyen ült, aztán minden fontos kérdést átbeszéltünk. Ismerjük egymást. Ukrajna oldalán áll" - mondta az ukrán elnök. (Korrespondent.net)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt