A jövő héttől nem szállít üzemanyagot a MOL a kis benzinkutaknak

gazdaság
november 17., 18:52
comments 44

A MOL a jövő héten nem szállít üzemanyagot azoknak a kis kutaknak, amelyekkel most tavasszal a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést - tudta meg az RTl Híradója. A cég az ellátásbiztonság fenntartásával indokolta a korlátozást.

A MOL közlése szerint “az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak, de hetente felülvizsgáljuk az ellátási stratégiánkat.”

Vagyis lehet, hogy csak egy héig nem kapnak árut az érintett kutak, de az is, hogy hosszú időre vagy örökre. Éppen ezért fontos kérdés, hogy egyáltalán hány helyet érint a bejelentés.

A Portfoliónak nyilatkozó Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a döntés miatt 251 benzinkút is kieshet a rendszerből, amelyek a hazai üzemanyagellátás 30 százalékát biztosították. A MOL szerint a magyarországi kutak 10 százalékát érinti a korlátozás. Az árstop kihirdetésének idején durván 2000 kút működött az országban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt