A jövő héttől nem szállít üzemanyagot a MOL a kis benzinkutaknak

gazdaság
2022 november 17., 18:52

A MOL a jövő héten nem szállít üzemanyagot azoknak a kis kutaknak, amelyekkel most tavasszal a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést - tudta meg az RTl Híradója. A cég az ellátásbiztonság fenntartásával indokolta a korlátozást.

A MOL közlése szerint “az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak, de hetente felülvizsgáljuk az ellátási stratégiánkat.”

Vagyis lehet, hogy csak egy héig nem kapnak árut az érintett kutak, de az is, hogy hosszú időre vagy örökre. Éppen ezért fontos kérdés, hogy egyáltalán hány helyet érint a bejelentés.

A Portfoliónak nyilatkozó Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a döntés miatt 251 benzinkút is kieshet a rendszerből, amelyek a hazai üzemanyagellátás 30 százalékát biztosították. A MOL szerint a magyarországi kutak 10 százalékát érinti a korlátozás. Az árstop kihirdetésének idején durván 2000 kút működött az országban.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.