A Mol 100 literben korlátozta a nagynyomású kútoszlopain vásárolható gázolaj mennyiségét

gazdaság
november 18., 11:52
comments 11

Kiszámíthatatlanná válik az üzemanyag beszerzése a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint a Mol csütörtöki intézkedésének következtében. A cég péntektől 100 literben limitálta a nagynyomású kútoszlopain vásárolható gázolaj mennyiségét. Az érdekvédelmi szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy

100 liter üzemanyag nem fedezi egy tehergépjármű napi fogyasztását sem. Ennyi gázolajjal legfeljebb 300 kilométert tehetnek meg a kamionok, amelyek az ellátási lánc működését garantálják.

Az MKFE szerint a "korlátozás arra kényszeríti a vállalkozásokat, hogy naponta többször küldjék a járműveiket tankolni, ami jelentős időkiesést és felesleges kilométereket - költséget - jelent, továbbá tervezhetetlenné teszi a gépkocsivezetők munkaidejét." Ezért arra kérik a kormányt és a Molt, hogy gondolják újra a korlátozást,

"és a szankcióval ne a magyar közúti áru- és személyszállító vállalkozásokat sújtsák. Az érdekképviselet kiemelten fontosnak tartja az ellátási lánc fenntartását a karácsony előtti időszakban, ezért az ársapkával védettek körének további szűkítését javasolja, hogy a fogyasztás ott csökkenjen, ahol ez nem sért nemzetgazdasági érdeket."

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt