A Mol 100 literben korlátozta a nagynyomású kútoszlopain vásárolható gázolaj mennyiségét

gazdaság
2022 november 18., 11:52

Kiszámíthatatlanná válik az üzemanyag beszerzése a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint a Mol csütörtöki intézkedésének következtében. A cég péntektől 100 literben limitálta a nagynyomású kútoszlopain vásárolható gázolaj mennyiségét. Az érdekvédelmi szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy

100 liter üzemanyag nem fedezi egy tehergépjármű napi fogyasztását sem. Ennyi gázolajjal legfeljebb 300 kilométert tehetnek meg a kamionok, amelyek az ellátási lánc működését garantálják.

Az MKFE szerint a "korlátozás arra kényszeríti a vállalkozásokat, hogy naponta többször küldjék a járműveiket tankolni, ami jelentős időkiesést és felesleges kilométereket - költséget - jelent, továbbá tervezhetetlenné teszi a gépkocsivezetők munkaidejét." Ezért arra kérik a kormányt és a Molt, hogy gondolják újra a korlátozást,

"és a szankcióval ne a magyar közúti áru- és személyszállító vállalkozásokat sújtsák. Az érdekképviselet kiemelten fontosnak tartja az ellátási lánc fenntartását a karácsony előtti időszakban, ezért az ársapkával védettek körének további szűkítését javasolja, hogy a fogyasztás ott csökkenjen, ahol ez nem sért nemzetgazdasági érdeket."

(MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.