Sehol sem nőttek úgy az élelmiszerárak az EU-ban, mint Magyarországon

gazdaság
2022 november 18., 06:19
comments 18

Októberben is Magyarországon emelkedtek a legnagyobb mértékben az élelmiszerárak az Európai Unióban, derül ki az Eurostat októberi inflációs jelentéséből. A beszámoló szerint az elmúlt egy évben az élelmiszer-infláció

  • Magyarországon 45,2 százalék,
  • Litvániában 33,3 százalék,
  • Lettországban 30,5 százalék volt.

Régiós szinten még jelentősebb a drágulás: Szlovákiában 26,8 százalékot, Romániában 21,8 százalékot mértek.

Az élelmiszerek közül a kenyér ára nőtt a legnagyobb mértékben Magyarországon: a 82,8 százalékos drágulás több mint a duplája a más uniós országban regisztráltnak.

A régiós országok közül Csehország van a legközelebb a magyarországi adathoz, igaz, ott mindössze 35,4 százalék volt a kenyérdrágulás.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.