Kim Dzsongun bemutatta lányát a világnak

külföld
november 19., 8:20
comments 36

Kiderült, hogy tényleg létezik Kim Dzsongun lánya: most először jelentek meg róla hivatalos fotók, ahogy az apjával kéz a kézben sétálnak háttérben egy ballisztikus rakétával.

A Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) szombaton közölte, hogy Kim Dzsongun „szeretett lányával és feleségével együtt” vett részt a ballisztikus rakéta tesztkilövésén. A hírügynökség a fehér pufikabátos lány nevét viszont nem árulta el.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Kim Dzsongun lányának létezését onnan lehetett sejteni, hogy Dennis Rodman egykori profi kosárlabdázó azt állította, hogy találkozott az észak-koreai diktátor lányával az országban tett látogatásakor. Rodman akkor azt mondta, hogy Kim Dzsongun jó apa.

photo_camera Fotó: STR/AFP

A lány nyilvánosság előtt való bemutatása elemzők szerint akár egy üzenet is lehet a világnak arról, hogy Kim halálával nem lesz vége a rezsimnek, van utód, aki tovább vigye.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Miután csütörtökön egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea, pénteken egy nagyobb hatótávolságút tesztelt. Az interkontinentális ballisztikus rakéta a japán parti őrség tájékoztatása szerint 210 kilométerre Hokkaido szigettől csapódott be a tengerbe. A jelenleg Thaiföldön tartózkodó Kisida Fumio japán miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte a kísérletet, ugyanakkor hozzátette, hogy a becsapódás nem okozott kárt a térségben. (Aljazeera)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt