„Felkapcsoljuk a villanyt, hogy meglássuk, mi van a sötétben”

egyház
2022 november 20., 18:29
comments 2

Az egyházi visszaélésekről szóló új Makró apropójából beszélgettünk Dobszay Benedek ferences szerzetessel és Puskás Balázs jogásszal, a szalézi rend gyermekvédelmi felelősével.

Hogyan tudták feldolgozni, hogy a saját közösségeikben derültek ki molesztálási ügyek? Milyen gyermekvédelmi munka folyik a magyar egyházban? Mi a kapcsolat a cölibátus és a gyerekmolesztálások között? Mi értelme van a múltfeltáró egyházi vizsgálatoknak, és miért nem indul ilyen itthon? Mit kellene máshogy csinálnia a médiának?

Kapcsolódó anyagok

Isten háta mögött – ez a címe a 8. Makrónak, amelyben a szörnyűségek nyomában eljutunk Alaszkától a Vatikánig, Baranyától Bel-Budáig, az állambiztonsági levéltártól a kulcsra zárt falusi pincéig. Megrendelni itt lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.