Visszaállítják Trump Twitter-fiókját

TECH
2022 november 20., 07:20

Ezt Elon Musk, az új Twitter-tulaj közölte, aki azért döntött így, mert szerinte a több mint 15 millió Twitter-használó 51,8 százaléka arra szavazott (saját profilján indított egy szavazást), hogy oldják fel a tiltást a volt amerikai elnökkel szemben, akinek 2021 januárjában függesztették fel végleg a Twitter-fiókját, miután két bejegyzésben is magasztalta a Capitoliumot megrohamozó rajongóit.

Mondjuk ennek ellenére Trump nem biztos, hogy vissza is tér a Twitterre, legalábbis korábban úgy fogalmazott, „nem lát rá okot”, hogy újra ott legyen, hisz ott van neki a saját oldala, a Truth Social. Mondjuk ennek ellenére arra buzdította szimpatizánsait, hogy szavazzanak arra, hogy visszatérhessen.

A héten egyébként közel 1200 alkalmazott hagyta ott a Twittert, miután Musk felszólította őket, hogy köteleződjenek el vagy lépjenek le. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.