Simán több nézőt mondanak be hivatalosan a katari világbajnokságon, mint amennyi a stadion befogadóképessége

világbajnokság
2022 november 21., 18:44

Három meccs ment le eddig a világbajnokságból. A meccsen is bemondják, a FIFA is feltünteti a meccsek összefoglalóiban a hivatalos nézőszámot. Ami érdekesen alakul.

Az első meccsen, ahol a hazai csapat mutatkozott be Ecuador ellen - katasztrofálisan - a hivatalos nézőszám 67 372 volt. Az Al Bayt stadion befogadóképessége a katari hivatalos honlapon 60 ezer.

A második meccsen Anglia ütötte ki Iránt a Halífa Nemzetközi Stadionban. Itt közel van a két adat. A hivatalos nézőszám 45 344, a stadion befogadóképessége 45 416. Bejutni sem volt könnyű, mert jegymizéria miatt volt gond a beléptetéssel.

photo_camera Hollandia-Szenegál, elvileg a telt háznál is több nézővel. Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A harmadik meccsen Hollandia játszott Szenegállal - és győzött 2-0-ra - az Al-Thumama Stadionban. Ez is 40 ezres kapacitású, a hivatalos nézőszám ennél több volt, 41 721. Lehet, hogy lazán adták meg a stadionokban lévő férőhelyek számát. Ugyanakkor az is látszik, hogy messze nincs telt ház a meccseken.

Frissítés: az USA-Wales meccs hivatalos nézőszáma 43 418 lett. A magyar köztévé riportere is megjegyezte, hogy érdekes ez az adat, mert bőven lehet üres székeket látni az egyébként 40 ezer férőhelyes Ahmad Bin Ali Stadionban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.