Beismerte a Magyar Vízilabda Szövetség vezetése, hogy rossz helyre utaltak 120 ezer eurót

sport
2022 november 22., 21:30
comments 10

Miután október közepén váratlanul lemondott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke, már írtunk arról, hogy a sportszervezettől nyom nélkül eltűnt 50 millió forintnyi euró. Csalás megalapozott gyanúja miatt a rendőrség is nyomozni kezdett ismeretlen tettes ellen. Akkor derült ki, hogy az augusztus-szeptemberi spliti EB szervezőbizottsága nem kapta meg a MVLSZ-től a szállásköltség 70 százalékát, kétszer mintegy 60 ezer eurót (akkori árfolyamon összesen kb. 50 millió forintot), ezért azt újra el kellett utalni. Az egyik magyarázat szerint ismeretlenek bejutottak a MVLSZ emailes levelezésébe, és egy jól időzített, autentikusnak tűnő utasítással eltérítettek egy pénzátutalást.

Vári Attila
photo_camera Vári Attila Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Hétfőn a vlv.hu-n megjelent Vári Attila válasza az üggyel kapcsolatos kérdésekre. Ebből kiderült, hogy a lemondott elnök szerint kétszer csapták be a Magyar Vízilabda Szövetséget, ami előbb valenciai, majd lisszaboni bankba utalt olyan szállásköltséget, amire Montenegróban és Rijekában vártak illetékesek.

A jegyzőkönyvekből kiderült, hogy valós veszély volt a magyar csapat kizárása az Eb-ről, amennyiben nem rendezzik a számlát. De nem volt zökkenőmentes az együttműködés a horvátországi szervezőkkel és a LEN-nel sem, még olyan gyanú is felmerült, hogy a szervező horvátok esetleg benne lehettek a csalásban, de mindenképpen felelősek a történtekért. A nemzetközi utalásokat az eset után megszigorították, kétfaktorú ellenőrzést vezettek be.

Helyesbítés: Cikkünk első verziójában tévesen szerepelt, hogy Vári Attila válaszai az MVLSZ oldalán jelentek meg. A Vízilabda Szövetséghez Stuber Sándor, a vlv.hu szerkesztője fordult közérdekű adatigényléssel. A hibáért elnézést kérünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.