Nyom nélkül eltűnt 50 millió forintnyi euró a vízilabdaszövetségtől

Lezárt tartalom a Kör tagjainak bűnügy
október 26., 4:06
comments 32

"A Magyar Vízilabda Szövetség Elnöksége 11 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 0 tartózkodással megerősítette a spliti Európa-bajnokságon versenyző magyar válogatottak szállásköltségnek 70%-nak újrautalását." (kiemelés: MG)

Ez a hevenyészett szövegezésű, augusztus 25-i keltezésű határozat az egyetlen információ a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján arról, hogy a szervezetet a nyáron valakik több tízmillió forintra húzták le. A történteket annak ellenére sikerült elhallgatni, hogy az elnökség egyhangúlag döntött a hiányzó pénz pótlásáról, a szervezet pedig a rendőrséghez fordult: a BRFK a 444 kérdésére megerősítette, hogy a XIII. kerületi kapitányság a vízilabda szövetség feljelentése alapján csalás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

photo_camera Vári Attila Kövér László és Szabó Tünde sportállamtitkár között a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjén a Duna Arénában 2020. január 26-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Eltűnt tehát egy csomó pénz, a zömmel közpénzből működő sportszövetség feljelentést tett, ám a nyilvánosságot erről elfelejtették tájékoztatni, és csak kerülőúton, a rendőrségtől sikerült megerősíteni, hogy tényleg bűncselekmény történt. Pár héttel később, október 14-én viszont váratlanul lemondott a szövetség elnöke, Vári Attila, de ahogy a történtek pontos részleteit, azt is csak gyanítani lehet, hogy a távozása összefügg a történtekkel.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt