Vízkorlátozást vezetnek be Katalóniában a szárazság miatt

klímaváltozás
2022 november 22., 18:11

Vízkorlátozást vezetnek be Katalóniában - beleértve Barcelonát is - és Spanyolország északkeleti részén a hónapok óta tartó aszály miatt, írja az AP. Az intézkedések a régió lakosságának 80 százalékát, közel 7 millió embert érintenek.

A pénteken hatályba lépő intézkedések első körben az ipari vízhasználatot és a növényöntözést érintik, a lakossági vízfogyasztást - tehát a főzést, mosást, tisztálkodást, ivóvizet - egyelőre nem, de a katalán kormány szóvivője, Patrícia Plaja ezen a téren is tudatosságra kéri az embereket.

photo_camera Fotó: URBANANDSPORT/NurPhoto via AFP

A lakosság nem használhat ivóvizet házak vagy autók külső tisztítására és úszómedencék feltöltésére, valamint több mint ötszáz városban tilos lesz feltölteni a nyilvános szökőkutakat is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.