Tartósan maradnak a magas kamatok az MNB szerint

gazdaság
2022 november 23., 11:40

„A monetáris politikában tartós szigorra van szükség mindaddig, amíg a kockázatokban trendszerű csökkenés nem következik be” – mondta Virág Barnabás, az MNB alelnöke az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. 2023-as várakozásokról megrendezett konferenciáján Budapesten szerdán. Mindez azt jelenti, hogy a 13 százalékos alapkamat és a 18 százalékos egynapos betéti ráta minden bizonnyal hosszabb távon fennmarad.

Hasonlókat mondott az MNB online háttérbeszélgetésén is Virág kedden, amelyet itt meg lehet hallgatni:

link Forrás

Az infláció letörését célzó kamatemelési ciklus szeptember végén zárult, ekkor érte el a 13 százalékot az alapkamat. Ilyen magas legutóbb több mint 22 éve, 2000 januárjában volt és ez a „csodafegyver” végül nem vált be – írtuk szeptemberben.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.