Közel félmilliárd WhatsApp-felhasználó adatait árulhatják, köztük több százezer magyarét is

TECH
2022 november 24., 15:28
comments 4

Mintegy 487 millió WhatsApp-felhasználó adatait árulhatják egy hackerfórumon, írja a Cybernews. Az oldal vizsgálatai alapján valószínűleg igazat állít a hacker.

photo_camera Az ajánlat. Fotó: Cybernews YouTube

A kiszivárgott telefonszámok frissek, egy 2022-es adatbázisból valók. 377 045 magyar telefonszám is található az adatbázisban. A szivárgás összesen 84 ország WhatsApp-felhasználóit érinti, a legtöbb szám Egyiptomból (45 millió), az Egyesült Államokból (32 millió), Olaszországból (35 millió) és Szaúd-Arábiából (29 millió) származik. 10 millió orosz telefonszámot is árulnak.

A WhatsAppot közel kétmilliárdan használják havonta legalább egyszer. Az alkalmazás tulajdonosa, a Meta nem kommentálta a szivárgást. A szintén a Meta tulajdonában lévő Facebooknál 2018-ban történt hasonló mértékű szivárgás, a cégnek akkor súlyos következményekkel kellett szembenéznie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.