Semmi látnivaló, aztán öt gól: Portugália–Ghána 3-2

világbajnokság
2022 november 24., 18:15

65 percig jóformán semmi sem történt a Portugália-Ghána meccsen a világbajnokság ötödik napján. A sztárokkal teletűzdelt portugál csapat a spanyolokkal ellentétben nem tarolta le sokkal gyengébb ellenfelét, csak kitartóan birtokolta a labdát, hiába. Ghánának közben esélye sem volt semmire, az első félidőben egyszer sem értek labdához a portugál kapu előtt.

photo_camera Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

A 65. percben aztán véleményes tizenegyest ítéltek a portugálok javára, amit Cristiano Ronaldo gólra váltott, de ahelyett, hogy eseménytelenül lecsorgott volna a hátralévő fél óra, elszabadult az őrület.

A gól után a ghánaiak éledezni kezdtek, a 72. percben láthattuk az első kapura tartó lövésüket, majd Kudus beadása után André Ayew kiegyenlített. Furcsa módon a ghánai kapitány ezután mindkettőjüket lecserélte.

photo_camera Ayew és Kudus Fotó: JOSE BRETON/NurPhoto via AFP

Öt percre rá egy gyors ellentámadásból ismét előnyhöz jutottak a portugálok João Félixnek köszönhetően, majd két perc múlva a csereként beállt Rafael Leao is gólt szerzett. Ekkor jött ki igazán, hogy ha a portugálok rákapcsolnak, igazán hatékony támadásokat tudnak vezetni.

Ghána nem adta fel, a 89. percben 3-2-re szépített a szintén csereként beállt Bukari.

photo_camera João Félix Fotó: GLYN KIRK/AFP
photo_camera Bukari Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

A szokásos maratoni hosszabbítás végén még egyenlíthettek volna a ghánaiak: a portugál kapus, Diego Costa egy kirúgásnál nem vette észre, hogy a háta mögött még van egy ghánai játékos, Iñaki Williams. Costa majdnem elvesztette a labdát, de szerencséjére Williams elcsúszott. Íme a jelenet:

link Forrás

A csoport másik meccsén Uruguay és Kamerun 0-0-ra végzett.

Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.