Jogsértőnek tartja a Médiatanács, hogy egy tulajdonosnál van a Klasszik Rádió és a Jazzy

Média
2022 november 25., 12:08
comments 9

Pénteken úgy döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, hogy a Klasszik Rádió és a 90,9 Jazzy Rádió nem maradhat egy kézben. A rádió tulajdonosa tavaly december óta a 168 Órát is kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Zrt.. A a vállalat tulajdonosai Milkovics Pál és Shabtai Michaeli, akik baloldalinak látszó médiacsoportot tolnak állami hirdetésekkel Rogán Antal hivatalából.

Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója.
photo_camera Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Dimeny Andras

A Médiatanács közleménye szerint a Budapest 92,1 MHz-en üzemelő Klasszik Rádió, illetve a Dél-Budapest 90,9 MHz-en fogható Jazzy Rádió szolgáltatói többszöri felszólításra sem szüntették meg a jogsértő állapotot, pedig a testület a médiaszolgáltatók által kért intézkedési határidőket rendre elfogadta.

A Médiatanács korábban 250 ezer-250 ezer forint bírságot szabott ki a médiaszolgáltatókkal szemben, mivel azonban a jogsértő állapotot továbbra sem szüntették meg, ezért a testület a fokozatos szankcióalkalmazás törvényi követelményére tekintettel

már 500 ezer-500 ezer forint bírságot állapított meg, illetve a médiaszolgáltatók jogosultságának gyakorlását 12-12 órára felfüggeszti, emellett kötelezi az erről szóló közlemény közzétételére és a jogsértő helyzet megszüntetésére.

A médiaszolgáltatóknak a határozat átvételének napjától számított 14. napon, azaz 2022. december 7-én 07.00 órától 19.00 óráig kell felfüggeszteni médiaszolgáltatásaikat. A Médiatanács döntésével szemben bírósághoz fordulhatnak a médiaszolgáltatók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.