Kanye West elindulna a választásokon, Trumpot szeretné alelnöknek, aki erre leüvöltötte

külföld
2022 november 25., 11:25
comments 19

Kanye West - hivatalos nevén: Ye - indulni szeretne a 2024-es amerikai elnökválasztáson. Elárulta azt is, hogy Donald Trumpot kérné fel alelnökjelöltnek, akivel épp a napokban találkozott mar-a-lagói birtokán.

Kanye West 2020 februárjában
photo_camera Kanye West 2020 februárjában Fotó: JEAN-BAPTISTE LACROIX/AFP

Trump szintén nemrég jelentette be, hogy újraindul az elnökségért, úgyhogy Kanye elmondása alapján zabosan fogadta az új kihívó felbukkanását.

„Jóformán üvöltözni kezdett velem az asztalnál, hogy biztosan veszíteni fogok. Működött ez már valaha a történelemben?”Kanye 2020-ban is jelöltette magát, de túl későn jelentette be az indulását. Végül egyetlen nagygyűlést tartott, akkor sírva fakadt az abortusz témájánál. Végül 12 államban került fel a szavazólapra, és mindössze 70 ezer szavazatot gyűjtött.

A BBC cikke szerint Milo Yiannopoulos, a Breitbart nevű szélsőjobbos portál egykori szerkesztője lehet Kanye kampányfőnöke. Yiannopoulos 2018-ban Budapesten is fellépett Schmidt Mária rendezvényén, 20 ezer dollárt fizettek neki.

Kanyénak az elmúlt hónapokban több emlékezetes botránya is volt, a párizsi Divathéten például „White Lives Matter” feliratú pólóban jelent meg, illetve antiszemita posztjai miatt kitiltották a Twitterről és az Instagramról/Facebookról. A Twitterre azóta visszatérhetett az új tulajdonosnak, Elon Musknak köszönhetően.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.