Kanye West elindulna a választásokon, Trumpot szeretné alelnöknek, aki erre leüvöltötte

külföld
november 25., 11:25
comments 19

Kanye West - hivatalos nevén: Ye - indulni szeretne a 2024-es amerikai elnökválasztáson. Elárulta azt is, hogy Donald Trumpot kérné fel alelnökjelöltnek, akivel épp a napokban találkozott mar-a-lagói birtokán.

photo_camera Kanye West 2020 februárjában Fotó: JEAN-BAPTISTE LACROIX/AFP

Trump szintén nemrég jelentette be, hogy újraindul az elnökségért, úgyhogy Kanye elmondása alapján zabosan fogadta az új kihívó felbukkanását.

„Jóformán üvöltözni kezdett velem az asztalnál, hogy biztosan veszíteni fogok. Működött ez már valaha a történelemben?”Kanye 2020-ban is jelöltette magát, de túl későn jelentette be az indulását. Végül egyetlen nagygyűlést tartott, akkor sírva fakadt az abortusz témájánál. Végül 12 államban került fel a szavazólapra, és mindössze 70 ezer szavazatot gyűjtött.

A BBC cikke szerint Milo Yiannopoulos, a Breitbart nevű szélsőjobbos portál egykori szerkesztője lehet Kanye kampányfőnöke. Yiannopoulos 2018-ban Budapesten is fellépett Schmidt Mária rendezvényén, 20 ezer dollárt fizettek neki.

Kanyénak az elmúlt hónapokban több emlékezetes botránya is volt, a párizsi Divathéten például „White Lives Matter” feliratú pólóban jelent meg, illetve antiszemita posztjai miatt kitiltották a Twitterről és az Instagramról/Facebookról. A Twitterre azóta visszatérhetett az új tulajdonosnak, Elon Musknak köszönhetően.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt