Szijjártó Péter bejelentette, hogy további 13,5 milliárdot költenek az épülő BMW gyárra

PÉNZ
2022 november 25., 17:07

Szijjártó Péter pénteken jelentette be, hogy a vártnál még nagyobb lesz a BMW épülő debreceni gyára, miután a cég akkumulátor-összeszerelő üzemet is létrehoz itt. Az állam további 13,5 milliárd forintos támogatást ad a beruházáshoz, aminek az összértéke így eléri a 800 milliárd forintot.

A külügyminiszter Debrecenben tartott beszédet, ahol azt mondta: az ukrajnai háború és az európai szankciók miatt „a fejünk felett csapkodnak a hullámok”, a gazdasági recesszió ellen pedig csak egyetlen egy dolgot tehet a magyar kormány,

„Beruházás, beruházás és beruházás”!A külügyminiszter szerint ez „a magyar recept”, aminek sikeressége

az elmúlt évek sikeres válságkezelésén is meglátszik.A most bejelentett akkumulátor-összeszerelő üzem és az épülő BMW gyár Szijjártó szerint „az elektromos autóipar európai, aztán globális fellegvárává” teszi majd Magyarországot, ami miatt majd nálunk „ad egymásnak randevút a keleti és a nyugati elektromos autóipar". Az üzem felépítése további ötszáz munkahelyet teremt az eredetileg tervezett ezren felül.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.