Szijjártó Péter bejelentette, hogy további 13,5 milliárdot költenek az épülő BMW gyárra

PÉNZ
2022 november 25., 16:07
comments 10

Szijjártó Péter pénteken jelentette be, hogy a vártnál még nagyobb lesz a BMW épülő debreceni gyára, miután a cég akkumulátor-összeszerelő üzemet is létrehoz itt. Az állam további 13,5 milliárd forintos támogatást ad a beruházáshoz, aminek az összértéke így eléri a 800 milliárd forintot.

A külügyminiszter Debrecenben tartott beszédet, ahol azt mondta: az ukrajnai háború és az európai szankciók miatt „a fejünk felett csapkodnak a hullámok”, a gazdasági recesszió ellen pedig csak egyetlen egy dolgot tehet a magyar kormány,

„Beruházás, beruházás és beruházás”!A külügyminiszter szerint ez „a magyar recept”, aminek sikeressége

az elmúlt évek sikeres válságkezelésén is meglátszik.A most bejelentett akkumulátor-összeszerelő üzem és az épülő BMW gyár Szijjártó szerint „az elektromos autóipar európai, aztán globális fellegvárává” teszi majd Magyarországot, ami miatt majd nálunk „ad egymásnak randevút a keleti és a nyugati elektromos autóipar". Az üzem felépítése további ötszáz munkahelyet teremt az eredetileg tervezett ezren felül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.