Ukrajnába látogat Novák Katalin

POLITIKA
2022 november 25., 17:32
comments 56

Ukrajnába megy Novák Katalin köztársasági elnök, írja belső értesülésekre hivatkozva az Index. A köztársasági elnököt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hívta meg. Az orosz–ukrán háború kitörése óta ez lesz a legmagasabb szintű látogatás a magyar állam részéről az országba, miután júniusban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hiába hívta meg Orbán Viktort.

A lap úgy tudja, Novák vonattal megy Lengyelországba, onnan pedig Ukrajnába.

Korábban a köztársasági elnök is aláírta azt a közleményt, amelyben államfők háborús bűncselekménynek minősítik az Ukrajnát érő támadásokat, és elfogadhatatlannak nevezik, hogy Moszkva atommal fenyegeti a világot. Novák sokat beszél arról, hogy szívügyének tekinti a kárpátaljai magyarság helyzetét, múlt hétvégén pedig Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség vezetőjével is találkozott.

Megkérdeztük a köztársasági elnök sajtóosztályát, milyen célból látogat Novák Katalin Ukrajnába, kivel és miről fog tárgyalni ott. Ha választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.