Két könyv, és mindkettő a főváros izgalmas helyeit gyűjtötte össze. De míg Bede Márton a jelen, addig Merker Dávid a múlt Budapestjéről írt útikönyvet. Könyves podcastunk következő adása.
Hol vannak ma a jó helyek Budapesten? Hova menjünk, ha jót akarunk kajálni, kávézni, kocsmázni, vagy merre érdemes indulni, ha kultúrára, élményekre, egy kirándulásra vágyunk? Ezekben ad remek tippeket a 444 jó hely Budapesten című könyv, amit Bede Márton írt és szerkesztett.
Ez a jelen.
De milyen hangulata volt ugyanennek a Budapestnek 50 vagy akár 150 évvel ezelőtt, mik voltak a jó vagy épp kevésbé jó helyek, egyáltalán, hogy nézett ki akkoriban a főváros? Erről mesél a Hosszúlépés Budapesten és a Hosszúlépés a körúton túl című könyv, melyet Koniorczyk Borbála és Merker Dávid írt.
A 444. oldalban Bede Mártonnal és Merker Dáviddal beszélgettünk és vetettük össze a jelen és a múlt Budapestjét.
A 444 jó hely Budapesten könyvet megrendelheted a 444 webshopjából.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.