A vuhani tüntetők lebontották a karantén úttorlaszait

külföld
2022 november 27., 15:31
comments 13

Szombaton óta több ezren tüntettek Kínában eredetileg a covidkorlátozások ellen, de egy idő után átalakult a tüntetés egy Hszi Csin-ping lemondását követelő demonstrációvá. A Telegraph felvételén látszik, ahogy Vuhanban a tüntető tömeg azokon az úttorlaszokon tapos, amiket a covidkorlátozások miatt raktak le a hatóságok, amelyekkel a határokat jelölték ki a városban.

Szintén látszik a felvételen, hogy a rendőrök erőszakosan a rendőrautóba tuszkolnak egy férfit, aki virágcsokrot tart a kezében, hogy ezzel emlékezzen az ürümcsi lakástűz áldozataira, akik a közvélemény szerint a covidszabályok miatt vesztették az életüket, bár a hatóságok ezt tagadták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.