Egy orosz politikus elismerte, hogy nincs elég orvos a hadseregben

háború
2022 november 27., 07:30
comments 20

„Nincs elég orvos a katonai egységek mellett, mindenki ezt mondja. Nem mondom, hogy egyáltalán nincsenek, de jóformán nem látni őket” - mondta Leonyid Szluckij, az orosz alsóház külügyi bizottságának elnöke.

Az orosz politikustól váratlanul önkritikus mondatok Szentpéterváron hangzottak el, amikor Szluckij Ukrajnában harcoló katonák szüleivel találkozott. Az AP tudósítása szerint egyikük felhozta, hogy nagyon rosszul állnak felszereléssel, Szluckij pedig megígérte, hogy továbbítja a panaszokat.

photo_camera Leonyid Szluckij Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

„Meg kell értenünk, hogy az egész világ ránk figyel. Mienk a legnagyobb ország, és ha nincs zokni, alsónadrág és orvos, ha nem működik a hírszerzés és a kommunikáció, vagy csak nem gondoskodunk a fiainkról, nehezen megválaszolható kérdések jönnek elő” - mondta Szluckij.

Egy nappal korábban Putyin elnök is találkozott néhány katona szüleivel, akiket arról győzködött, hogy sok hazugság terjed a tévében és az interneten, de ő személyesen telefonált néhány katonával, akik igazán eltökéltek voltak. A résztvevőket gondosan válogatták össze: egy csecsenföldi katonai vezető anyjával és háborúpári szervezetekben aktív nőkkel ült asztalhoz. Putyin korábban nem volt hajlandó találkozni a mozgósítás ellen tiltakozó katonaanyák csoportjával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt