Egy orosz politikus elismerte, hogy nincs elég orvos a hadseregben

háború
2022 november 27., 07:30
comments 19

„Nincs elég orvos a katonai egységek mellett, mindenki ezt mondja. Nem mondom, hogy egyáltalán nincsenek, de jóformán nem látni őket” - mondta Leonyid Szluckij, az orosz alsóház külügyi bizottságának elnöke.

Az orosz politikustól váratlanul önkritikus mondatok Szentpéterváron hangzottak el, amikor Szluckij Ukrajnában harcoló katonák szüleivel találkozott. Az AP tudósítása szerint egyikük felhozta, hogy nagyon rosszul állnak felszereléssel, Szluckij pedig megígérte, hogy továbbítja a panaszokat.

photo_camera Leonyid Szluckij Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

„Meg kell értenünk, hogy az egész világ ránk figyel. Mienk a legnagyobb ország, és ha nincs zokni, alsónadrág és orvos, ha nem működik a hírszerzés és a kommunikáció, vagy csak nem gondoskodunk a fiainkról, nehezen megválaszolható kérdések jönnek elő” - mondta Szluckij.

Egy nappal korábban Putyin elnök is találkozott néhány katona szüleivel, akiket arról győzködött, hogy sok hazugság terjed a tévében és az interneten, de ő személyesen telefonált néhány katonával, akik igazán eltökéltek voltak. A résztvevőket gondosan válogatták össze: egy csecsenföldi katonai vezető anyjával és háborúpári szervezetekben aktív nőkkel ült asztalhoz. Putyin korábban nem volt hajlandó találkozni a mozgósítás ellen tiltakozó katonaanyák csoportjával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.