Szép egy szaúdi győzelem, de az igazi csoda maga Messi vagy Mbappè

világbajnokság
2022 november 27., 05:56

A D csoportban Franciaország Dániát 2-1-re, Ausztrália Tunéziát 1-0-ra verte, ezzel eldőlt, hogy Franciaország ott van a legjobb 16 között. A C csoportban Argentína a saját kezébe vette a sorsát. Argentína-Mexikó 2-0, Lengyelország-Szaúd-Arábia 2-0.

Mi az amit tudunk?

A D csoportban tehát Franciaország már továbbjutott, ez nem kis dolog, mert a 2006-os, a 2010-es és a 2014-es címvédő, vagyis Olaszország, Spanyolország és Németország már a csoportkörben kiesett, az átok tehát megtört. Franciaország nagy valószínűséggel csoportelsőként megy tovább, a C csoport második helyezettjét kapja, aki jelenleg Argentína, de - mint látni fogjuk - ez semmit nem jelent. A másik továbbjutó helyre Dánia pályázik a legnagyobb eséllyel, nekik Ausztráliát kell legyőzni a továbbjutáshoz, a döntetlen Ausztráliának kedvezne. Szélsőséges esetben a csupán egy gólt kapott Tunézia is beleszólhat a továbbjutásba, de ahhoz Franciaországot kellene a megfelelő arányban legyőzni - és akkor még nem beszéltünk az ausztrál-dán végeredményéről. Tippünk a továbbjutásra: Franciaország, Dánia.

  1. Franciaország 6-2 6 pont
  2. Ausztrália 2-4 3 pont
  3. Dánia 1-2 1 pont
  4. Tunézia 0-1 1 pont

A C csoportban még mind a négy csapat továbbjuthat. Argentin-lengyel és szaúdi-mexikói lesz az utolsó fordulóban. Argentína csoportelsőként megy tovább, ha megveri Lengyelországot, és onnantól kezdve egy új világbajnokság kezdődik Messiéknek. Tippünk a továbbjutásra: Argentína, Lengyelország.

  1. Lengyelország 2-0 4 pont
  2. Argentína 3-2 3 pont
  3. Szaúd-Arábia 2-3 3 pont
  4. Mexikó 0-2 1 pont

A hősök napja volt

Itt még nem tart Lionel Messi, de gólszerzésben már utolérte Maradonát
photo_camera Itt még nem tart Lionel Messi, de gólszerzésben már utolérte Maradonát Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A 23 éves Mbappè már 31 gólos a francia válogatottban, éppen annyit lőtt, mint Zinedine Zidane 34 évesen.

Mbappè a dánok elleni két góljával utolérte a szintén 7 gólos, 11 ével és három vb-vel idősebb Messit a vb-gólok tekintetében. Legalábbis egy szűk két órára, mert Argentína a Mexikó elleni meccs 64. percében Messi révén szerzett vezetést.

Messinek tehát nyolc vb-gólja van, éppen annyi, mint Maradonának, és kettővel kevesebb, mint Gabriel Batistutának.

Messi az első játékos, aki öt különböző vb-n adott gólpasszt.

Mennyi a rendes játékidő?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.