Lemond a Juventus teljes vezetősége

sport
2022 november 29., 05:30
comments 3

A Juventus teljes igazgatótanácsa, így Andrea Agnelli elnök is bejelentette lemondását, miután napokkal ezelőtt a rendőrség átkutatta a Juventus milánói és torinói irodáit, hogy dokumentumokat foglaljanak le.

Andrea Agnelli 2019. augusztus 24-én
photo_camera Andrea Agnelli Fotó: Marco Bertorello/AFP

Az elmúlt hónapokban az ügyészség hamis könyvelés gyanúja miatt vizsgálódott, azt nézték, hogy a klub hogyan számolt el 2019 és 2021 között az átigazolási és ügynöki díjakkal. Andrea Agnelli elnök és Pavel Nedved alelnök lemondtak, ellenük is nyomoznak.

A Juventus közleménye szerint az igazgatótanács „a folyamatban lévő rendőrségi nyomozás”, illetve „a függőben lévő jogi és számviteli kérdések” miatt mondott le, és azt javasolják, álljon fel egy új igazgatótanács, akik majd „foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel”.

A klub az elmúlt szezonban 254,3 millió eurós veszteséget termelt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.