Nem a hágai bíróságtól, hanem a katonai vereségtől kell félni - üzenik Putyin propagandistái

háború
2022 november 29., 12:40
comments 31

„Arra készülnek, hogy elvegyék a mi Krímünket, erre mi az egyetlen lehetséges dolgot tesszük. Bombázunk. Minden nap bombázunk. Bombázzuk az infrastruktúrájukat” - mondta Margarita Szimonjan propagandista, az RT vezetője az orosz állami tévében.

link Forrás

Szimonjan szerint Oroszország viselkedése ebben a helyzetben udvarias és szelíd, miközben nem nem biztos, hogy annak kellene lennie. Az ukrán infrastruktúra, amit lerombolnak, segít Ukrajnának harcolni, embereket ölni azon a területen, ami már a miénk - mondja Szimonjan, aki egyértelműen azt sugallja, elégedetlen az orosz fellépés keménységével.

„Csodálkozom a sajátjainkon. Sajnos sokakat ismerek közülük, magas körökben is, akik félnek, és félnek nevén nevezni a dolgokat, attól félve, mit gondolnak mások.”

Talán ideje lenne visszavonulni a magas körökből? - fűzi hozzá Vlagyimir Szolovjov műsorvezető.

„Köpünk arra, hogy mit gondolnak odaát. Akik a hágai bíróságtól félnek, azok most figyeljenek: a vereségtől kellene félnetek, a megaláztatástól, és attól, hogy eláruljátok a népeteket. Hadd mondjam el: ha veszítünk, a hágai bíróság mindenkiért el fog jönni, még azokért is, akik az utcát seprik a Kreml mögött”, mondja Szimonjan.

„Attól, hogy egyel több kijevi kerületben nincs áram, még nem nem fog változni a katasztrófa mértéke, ami az országunkra vár, ha veszítünk. Ha félsz a hágai bíróságtól, maradj ki ebből” - üzeni Szimonjan.

Végül Szolovjovval abban maradnak: ha Oroszország veszít, úgyse marad semmi a világból, csak hamvak.

photo_camera Fotó: MAXYM MARUSENKO/NurPhoto via AFP

Néhány nappal ezelőtt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt, az akkori állás szerint hatmillió ukrán háztartásban nem volt áram az orosz rakétatámadásokat követően.

A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elé a népirtások, emberiesség elleni bűncselekmények és háborús bűncselekmények vádlottjai kerülnek. Az ukrán városok tömeges orosz bombázása a nemzetközi jog értelmében háborús bűncselekmény - erről Novák Katalin is aláírt egy nyilatkozatot októberben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.