840 tanár vett részt polgári engedetlenségben az elmúlt két napban

oktatás
2022 december 03., 07:04
comments 20

Szombat reggel tette közzé számítását a Tanárok a Tanárokért csoport, eszerint két nap alatt 26 vidéki és 62 fővárosi intézményben összesen 840 pedagógus kezdett munkabeszüntetésbe.

Mint írják, ez még csak a kezdet, hiszen szombat délután 5-kor tüntetni fognak a Klebelsberg Központ előtt, hétfőtől pedig még több iskolában még nagyobb számban kezdünk engedetlenségi akciókba a tanárok.

A hosszú hónapok óta zajló tiltakozások a közoktatás állapota miatt a héten azután erősödtek fel ismét, hogy szerdán a Belügyminisztérium nyolc tanár kirúgását jelentette be, válaszul arra, hogy korábban éltek a polgári engedetlenség eszközével. A pénteken történteket ebben a cikkben foglaltuk össze.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt