December 8-án a pedagógusok ismét beszüntetik a munkát országszerte

oktatás
2022 december 3., 19:23
comments 45

A Klebelsberg Központ előtt tartott szombati tüntetésen jelentették be a szervezők, hogy a következő országos sztrájknapot 2022. december 8-ára, csütörtökre hirdetik meg.

photo_camera Tanárok tüntetése március közepén. Fotó: Kiss Bence/444

„Legyen általános a közoktatás területén a munkabeszüntetés, nevezzük azt sztrájknak vagy polgári engedetlenségnek. Pedagógusok, szervezkedjetek! Szülők, álljatok mellénk! A diákokat nem kell biztatni”

- mondta Nagy Erzsébet a PDSZ-től. A pedagógus-szakszervezetek, vagyis a PDSZ és a PSZ azt kérik a szülőktől, segítsék azzal a munkabeszüntetést, hogy aki teheti, aznap nem küldi a gyerekét iskolába, óvodába, így ugyanis a sztrájk alatt nem kell a őket sem felügyelni, sem tanítani (ami a módosítás következtében a törvény által előírt még elégséges szolgáltatás). Ha pedig nincs tanítás, akkor a szülőnek nem kell hiányzást igazolnia sem.

A következő tüntetés az oktatáásért december 9-én lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt