Hétfőig nem tudja szállítani az üzemanyagot a partnereinek a Mol

gazdaság
2022 december 06., 20:44
comments 1

Kedd délutántól vasárnap éjfélig csak akkor adhatnak le új rendelést a Mol nagykereskedelmi partnerei, ha meg tudják oldani a szállítást – derült ki a Telex birtokába jutott levélből, amit kedden küldött ki az olajtársaság.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444

Bacsa Györgynek, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatójának a nyilatkozatából kedden kiderült, hogy bár a Mol újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, a teljes kapacitás elérése többhetes folyamat lesz, így egyik napról a másikra nem fognak megoldódni az „ellátási problémák".

A Mol a partnereinek arról írt, hogy a magyarországi ellátási helyzet kritikus. Az importhiány és a pánikvásárlás nagyon komoly fuvarszervezési és ütemezési kihívást jelent a társaság számára. A vállalatnak a pozsonyi finomítóból kell pótolnia a kieső importot, és csak kevesebb üzemanyagot tud szétosztani több partner és fogyasztó között.

„Ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a már beérkezett, regisztrált megrendeléseket, és az ország minden pontjára tudjunk az alapvető működéshez szükséges üzemanyagot szállítani, átmeneti intézkedést kell bevezetnünk” – fogalmaznak.

Csak saját szervezésű szállítással fogadnak be üzemanyag-rendeléseket kedd 17 óra és vasárnap éjfél között.

A partnereknek így maguknak kell elmenniük üzemanyagért a Mol valamelyik telepére, ha még nem adtak le rendelést, és hamarabb szeretnének hozzájutni. Új rendelést legközelebb hétfő 0 órától lehet leadni. Ebben az esetben már a Mol fogja kiszállítani az üzemanyagot.

Az eddig leadott rendeléseket folyamatosan teljesítik, de türelmet kérnek a partnerektől. A társaság azt is kéri, hogy az áru átvételét késői időpontban is biztosítsák, ha éjszakai időpontban érkezne meg az üzemanyag. „Amennyiben az áru lefejtése meghiúsul, nem tudjuk, mikor lesz lehetőségünk a szállítást ismételten megkísérelni” – írják a levélben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.