Az állami tévéhez vonulnak a diákok, hogy megszólalhassanak

  • Tüntetést hirdetett péntek délután fél 6-ra az Egységes Diákfront.
  • A Flórián térről az MTVA Kunigunda utcai székházához vonultak.
  • Felhívásuk szerint „a közmédia továbbra sem teljesíti feladatát, hallgat az elmúlt hónapok közéletének egyik legmeghatározóbb jelenségéről”, az oktatási tiltakozásokról.

A tüntetésnek és ezzel az élő közvetítésünknek is vége. Köszönjük, hogy velünk tartottak.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
2022 december 09., 18:47

Az elnyomás megtestesítője az MTVA épülete, a közmédia hazugságaira figyelmeztetnek a diákok

A diákok beszédeikben a közmédia hazugságaira hívják fel a figyelmet: többek közt a kedd délelőtt megvétózott ukrán segélyre, amelyet később Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály pénzügy- és Szijjártó Péter külügyminiszter is megpróbált letagadni a nyilvánosság előtt.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A szervezők felháborítónak tartják, hogy a Fidesz mindenki kormányának vallja magát, mert

valójában nem jár mindenkinek a minőségi oktatás az országban.Márpedig az oktatás nemzeti ügy, anélkül nincs jövő. A diákok megígérik: folytatják a tiltakozást, az ellenállás alternatív formáival. Diáktársaiknak pedig azt üzenik: „Ne legyetek jó gyerekek!”

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
2022 december 09., 18:33

Tocsognak a szónokok és a résztvevők is, de így is kitartóan zajlik a tüntetés az MTVA előtt, az épületbe is megpróbálnak bejutni

Már zajlanak a beszédek az MTVA székháza előtt, ahol tudósítónk szerint több ezren gyűltek össze az eső ellenére is. A felszólalók között vannak az Egységes Diákfront tagjai, Pirint Gergő és Csibrán Barna, akik kellő figyelmet követelnek a kormánytól és a médiától, mert szerintük

„égető rendszerszintű problémákról van szó, amikre azonnali megoldás kell”.Azt mondják, nonszensz, hogy egy tizennégy éve pályán lévő tanár órabére tizennégy deka sajtra elég, és, hogy a magyar tanárok átlagfizetése a negyede az európai átlagnak. Szerintük nem csoda, hogy egyre kevesebb a tanár, és az oktatás jövője veszélyben: a most pályán lévő tanárok fele ugyanis tizenkét éven belül nyugdíjba megy.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Majd a szintén diák Strbka Anna kormányközeli lapokban megjelent álhíreket olvas fel, amelyek arról szólnak, hogyan veszik rá a tanárok a diákokat arra, hogy tüntessenek a kormány és az oktatási rendszer ellen - pedig ez nem igaz.

A diákok követelik, hogy engedjék be őket a közmédia épületébe, és azt skandálják: „Engedj be! Engedj be!"

2022 december 09., 17:32

"A csend nem rend!" - Több ezren vonulnak a közmédia épülete felé

Már több ezren vonulnak a közmédia Kunigunda úti épülete felé, Óbuda békés lakói riadtan kukkolnak ki az ablakokon, jelenti kollégánk a helyszínről. „A csend nem rend! Gyertek velünk!" - kiabálják nekik a tüntetők.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
2022 december 09., 17:04

Már több száz tüntető diák gyülekezik a Flórián téren

Több százan gyülekeznek már a Flórián téren, többségükben diákok. Szitál az eső, de a fáklyákat nem tudja eloltani, írja a helyszínről kollégánk, Czinkóczi Sándor. A tüntetők 6 után indulnak az MTVA székházához.

Az Egységes Diákfront tagja, Csibrán Barna azt mondja,

kezd elegük lenni abból, hogy a kormány nem reagál a döntéseinkre, ezért egy fokkal radikálisabb tüntetést terveznek. A közmédia épületénél két diák mond majd beszédet, aztán egy performansz keretében egy tévét törnek majd össze. Németh Dániel képei a helyszínről:

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
2022 december 09., 14:38

Iskolaigazgatók mennek jövő héten a minisztériumba

A legtöbbet tiltakozó iskolák vezetőit hívta be az államtitkárság. A Blikk „szőnyeg szélére állításról” írt, az egyik igazgató szerint inkább egyeztető fórum lesz.

A cikk folytatódik

2022 december 09., 14:32

Ülősztrájk, virrasztás egész héten

Ezen a héten is minden napra jutott valamilyen oktatási tiltakozás a spontán megmozdulásoktól a sávlezáráson keresztül az országos ülősztrájkig. Utóbbihoz 143 iskola diákjai csatlakoztak csütörtökön. Aznap közel 700 tanár választotta a polgári engedetlenséget.

Egy hete virrasztanak a diákok a Belügyminisztérium épülete előtt, ahol egyszer-egyszer Pintér Sándort is megpillantották.

link Forrás
2022 december 09., 14:28

„A köztévének kötelessége beszámolni az igazságról”

- írja az Egységes Diákfront a mai tüntetés Facebook-eseményénél. Egy hónapja, november 9-én küldtek ultimátumot az MTVA-nak, hogy megszólalhassanak „az elmúlt időszakban zajló sorozatos kiállásokról és azok okairól”.

„Erre nem kaptunk választ, bármennyire is próbálkoztunk minden módon eljutni az illetékes döntéshozókhoz.”