Térképen a december 8-i sztrájknap résztvevői

oktatás
2022 december 11., 09:08
comments 4

A Civil Közoktatási Platform (CKP) a korábbiakhoz hasonlóan térképre vitte a december 8-i sztrájknap résztvevőit. A napi térkép itt, az összesített térkép pedig ide kattintva nézhető meg.

Az őszi eseményeket összefoglaló összesített térképen nemcsak a sztrájkot és a polgári engedetlenséget, hanem egyéb akciókat is megjelenítettek. A CKP közleményében azt írja, a 2022/2023-as tanév őszi félévének tiltakozásaiban legalább 310 település legalább 1000 intézményében 2650 körüli tiltakozó akcióról tudnak, az intézményeknek pedig legalább kétharmada vidéki.

A december 8-i térképen 121 település több mint 450 tiltakozó eseménye látható, a CKP eddig 6400 sztrájkoló dolgozóról kapott jelentést.

Mint írják, a tiltakozások száma ennél jóval több lehet, mert a CKP csak azokról tud, akik a szakszervezeteknek, a Tanítnéknak vagy a Tanárok a tanárokért mozgalomnak jelentettek adatokat.

„A munkabeszüntetésekről a tényleges adatok az oktatási kormányzat és a Klebelsberg Központ rendelkezésére állnak - de azokat nem hozza nyilvánosságra” – zárják közleményüket. A térképet folyamatosan frissítik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.