Kik ezek az emberek, akik kivégezték volna a német kancellárt?

külföld
2022 december 12., 14:16
comments 17

A B-kategóriás hollywoodi akciófilmek alapműveinek számítanak a Jack Ryan-sorozat mozijai. Ezek Tom Clancy regényei alapján születtek és a leghíresebb darabjuk a Vadászat a Vörös Októberre című film (az persze még abszolút A-kategória volt). Ha az ember eljut a 2002-ben bemutatott Rettegés arénája című epizódig, úgy érezheti, hogy valahol ott kezdődött el az aztán Kevin Costnerig tartó mélyrepülése a Jack Ryan-sorozatnak. A film antagonistája egy Richard Dressler nevű német (valójában osztrák, de Hollywoodból nézve ez mindegy) neonáci figura, aki sötét szobák rejtekében, idióta német akcentussal készül a világuralomra a fasizmust éltetve. 2002-ben elképzelni is nehéz volt ekkora ökörséget.

link Forrás

És tessék: húsz év eltelt, a hírek pedig arról szólnak, hogy Németországban letartóztattak huszonöt embert – köztük egy magát „XIII. Henrik hercegnek” kikiáltó 71 éves alakot –, akik egy első ránézésre háborodott szélsőjobboldali szerveződés, a Reichsbürger mozgalom tagjaiként puccsot terveztek a világ negyedik legerősebb gazdaságát magának tudó Németországban. Hogy még hihetetlenebbnek tűnjön az egész, a legújabb hír az, hogy „XIII. Henrik” és csapata annyira komolyan gondolta a dolgot, hogy saját személyes szakácsról is gondoskodott jövendőbeli uralkodása idejére. A hercegre maga Frank Heppner, a müncheni sztárszakács főzött volna, akit abban az ausztriai síparadicsombeli ötcsillagos szállodában tartóztattak le, ahol dolgozott.

Ez most valami hülye német vicc?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.