Varga Zoltán a nyomásgyakorlás hatására sem akarja eladni a Centrált

Média
2022 december 13., 14:23

Egy életem van, és azt becsülettel szeretném leélni. Úgyhogy nem opció, hogy eladjam a Centralt. És mivel én pont nem függök senkitől, ha valakinek, akkor szerintem nekem kell példát mutatnom. Miért hátráljak meg? Nem tettem semmi rosszat, tisztességesen élem az életemet” - mondta a NER felől érkező nyomásgyakorlásra reagálva Varga Zoltán, 24.hu-t is kiadó Centrál Médiacsoport tulajdonosa a Forbesnak.

Beszélt arról is, hogy nemrég egy NER-közeli ismerőse azt mondta neki: „Zolikám, ez neked nem kell. Az egészséged a fontos, meg a párkapcsolatod.” Ezt Varga indirekt vételi ajánlatként értékelte a kormányoldal felől.

Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa
photo_camera Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa Fotó: Kreatív

Vargáról november elején írta meg a kormánysajtó, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ami az üzletember ügyvédje szerint a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul. Varga az interjúban most arról beszélt, hogy aga az ügy az nem ügy. „Ahogy megismertem a nyomozati iratokat, biztosan mondhatom, hogy ez egy karaktergyilkosság. Semmilyen bűntettet nem követtem el. Egy teljesen normál módon történő értékesítést csináltunk végig, ami másfél évig tartott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.